Barni híradó

Egy éve megtudtuk kisbabánk lesz! Babó azóta megszületett és már 4 hónapos is elmúlt, mikor e blog írásába kezdek. Életünk vele vált igazán teljessé! Ilyen hát Barnival az élet, a hétköznapok, az ünnepek, a kalandok, az örömök, a nehézségek...

Így rohan az idő

Lilypie Second Birthday tickers

Legfrissebb fotóink

Az egy éves státuszvizsgálat

2011.12.09. 20:57 - mamsli

Címkék: fejlődés

Ebben a bejegyzésben a száraz tényeké a főszerep, de hát ezeket sem lehet kihagyni. Kicsit elaprózott volt a státuszvizsgálatunk, mert külön jött egyszer a védőnő és megbeszéltük a "kikérdezős" részeket, amik főként Barni mentális és fizikai képességeiről szólnak. Ez még november utolsó napján történt. Mondanom sem kell Barni teljesen tökéletes, abszolút megfelel az átlagos egy éves gyerekkel szemben támasztott követelményeknek, sőt kicsit többet is tud. Ő már pl. egyedül eszik, kanállal is próbálkozik - ezért karácsonyra egy takarítóbrigádot kértem:o))) A finommotorikája továbbra is átlagon felüli, a legapróbb morzsát is simán felcsippenti és be is talál a szájába, simán iszik pohárból és üvegből is (erre egyébként akkor jöttem rá, amikor egyszer rohantunk valahová és otthon hagytuk Barni csőrös üvegét. És persze szomjas lett, hát vettem egy fél literes ásványvizet és megpróbáltuk, mintha mindig is tudta volna.) Szóval erre kaptunk egy nagy pipát.
 
Aztán tegnap beszaladtunk a tanácsadóba, hogy méretet vegyenek Tökiről. A súlyától kicsit elkerekedett a szemem, mert 8860 g-ot nyomott, azaz nem egészen 1 hónap alatt hízott közel 40 dkg-ot! (Csak összehasonlításképpen, legutóbb majd másfél hónap telt el két mérés között, és alig ütöttük meg a 20 dkg-ot.) Barni 1 évesen 79 cm magas volt.
 
Na már most ezek alapján a védőnéni percentiliseket számolt, ami az átlagtól való eltérést jelenti, valamilyen kódolt formában. A lényeg, hogy Barni súly alapján inkább lefelé, míg magasság alapján inkább felfelé tér el az átlagtól. Drága védőnénik a lelkemre kötötte, hogyha bárki (pl. egy ügyletes orvos) azt mondja, hogy sovány a gyerek, azonnal engedjem el a fülem mellett. Merthogy a nagy átlag ilyen magassághoz kb egy kilóval több szokott lenni. De Barni ilyen fajta. Én pedig imádkozom, hogy mindig is ilyen jó étvággyal egyen, de felnőtt korában se fogjanak majd rajta a kilók!
 
A vizsgálatot egyébként majd a doktornénik zárja le, ha 20-án megyünk a második influenza elleni védőoltásra. Gondolom ős is elégedett lesz:o))
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://barnihirado.blog.hu/api/trackback/id/tr653514883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása