Barni híradó

Egy éve megtudtuk kisbabánk lesz! Babó azóta megszületett és már 4 hónapos is elmúlt, mikor e blog írásába kezdek. Életünk vele vált igazán teljessé! Ilyen hát Barnival az élet, a hétköznapok, az ünnepek, a kalandok, az örömök, a nehézségek...

Így rohan az idő

Lilypie Second Birthday tickers

Legfrissebb fotóink

Ekcéma - 3. felvonás

2011.11.28. 22:57 - mamsli

Címkék: betegségek bajok aggodalmak

Megjártuk az első szakorvost. Azért írom így, mert gyanítom nem ő volt az első, aki véleményt mondott.

Elöljáróban annyit, nem tudjuk, hogy a tejmentes diéta eredménye-e, de talán halványabbak a foltok Barni arcán. Igaz én úgy vélem ez inkább az ekcéma periodikus voltából fakad, most éppen múlóban, de jönnek még újabb kiütések.

Szóval az orvos azt mondta, hogy ez nem tejallergia, mert annak nemcsak a bőrön vannak jelei, hanem sok más egyéb tünete is van. A Barni szája körüli foltok tipikus ekcémás tünetek, de a fogzás befejeződése után legkésőbb 3 éves kora körül ki fogja nőni. Szerinte 2 éves kor alatt sajnos a szteroidos kenőcsnek nincs alternatívája. Annak max. 10 nap után hatnia kell. A csípőjén lévő foltot már szinte alig látni, amire pedig azt mondta, hogy azért lehetett, mert kevésbé szellőzik a sok téli ruha alatt a bőre. Összességében Barnus érzékeny bőrű egyelőre, de ez változhat. A mostaniak a legenyhébb tünetek, és jó eséllyel nem is lesz soha súlyosabb. A tejmentességet folytathatjuk, nem ártunk vele és úgy is csak 1 hónap diéta lehet hatásos.

Most aztán fel van adva a lecke. Folytatjuk és ha igen meddig a tejmentességet? Nagyon nehéz, így is kevesebb a friss gyümölcs és zöldség a téli időszakban. Az uzsonna kérdése egyszerűen kifog rajtam, szinte alig-alig van ötletem, azokat variálom. Használjunk-e szteroidot, vagy sem? Jó-e az, ha 1 hétig kenjük, aztán, ha tünetmentes lesz örülünk, majd ha újból előjönnek a foltok ismét kenjük? Ha viszont nem kenem szteroiddal és nem tejallergia, elmúlhatnak-e valamitől a foltok? Vagy csak a 20 tejfog után reménykedhetünk? Hát ezek a kérdések cikáznak mostanság a fejemben, de egyelőre nincsenek válaszaim.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barnihirado.blog.hu/api/trackback/id/tr213420114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása